Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Actueel Nieuwsoverzicht

Actueel


 • Over een week is het zover: onze zussendag! Heb jij je al opgegeven? We beloven je een gezellige dag met alle zussen van de Koningshof! Leer elkaar beter kennen, ontdek samen wat het betekent als God tegen je zegt ‘Ik heb je bestemd tot licht’ en geniet 's avonds van een hilarische cabaretvoorstelling van het het cabarettrio Op en Top Vrouw.

  Lees verder >
 • Kom op 6 februari in de Tabernakelkerk kennismaken met de Alpha Cursus en misschien wil je ook meedoen of helpen.

  Lees verder >
 • Een combinatie van mooie en moeilijke momenten, dat typeert de zogeheten buitenlanddagen, de week waarin vertegenwoordigers van buitenlandse kerken te gast zijn op de synode. Het deputaatschap (commissie) betrekkingen buitenlandse kerken onderhoudt namens onze kerken contact met kerken in het buitenland. Van 9 tot en met 11 januari trokken de 32 synodeafgevaardigden op met zo’n 25 gasten uit veertien verschillende landen.

  Lees verder >
 • TUA student Ronald de Jong zoekt kamer voor een half jaar in Apeldoorn

  Lees verder >
 • Gaat het niet opeens heel snel met de eenwording van de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt)? Moet de landelijke hereniging van beide kerken per se ook plaatselijk tot eenwording leiden? Wordt de kleine NGK niet gemakkelijk overvleugeld door de grote GKv? De onlangs verschenen nieuwsbrief van de regiegroep hereniging besteedt aandacht aan deze en een paar andere ‘FAQ’, oftewel veel gestelde vragen.

  Lees verder >
 • Gebedsweek? Huh , is dat iets nieuws? Nee. In veel protestantse kerken in binnen- en buitenland is de gebedsweek één van de hoogtepunten in het jaar. In Roemenië bv. is er elke dag een kerkdienst en de dominees preken rond in hun classis. Elke gemeente probeert met iets extra’s uit te pakken: er wordt wekenlang gerepeteerd voor koorzang of een kindertoneeltje. En ook dát wordt uitgewisseld. Zo is er in zo’n week veel te ervaren en te genieten. Maar het gebed voor de (Vaderlandse) kerk en noden in de wereld blijft centraal staan.

  Lees verder >
 • Trainen en toerusten. Investeren in mensen. Of – nog saaier misschien – capaciteitsversterking. Echt inspirerend klinkt dit niet. Moeten we daar nu ons zendingsgeld in steken? Kunnen we niet veel beter investeren in zaken waar arme mensen direct wat aan hebben? Zoals huizen bouwen, waterputten slaan en voedselpakketten uitdelen?

  Lees verder >
 • Heeft u nog wat tijd over en vindt u het fijn om klaar te staan voor een ander. Dan is Pastoraal diakonaal centrum de Herberg in Oosterbeek op zoek naar u.

  Lees verder >
Resultaat 1 - 8 van 8Vorige paginaVolgende pagina