Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Apeldoorn Centrum
Actueel
Vacature: Wij zoeken een kerkelijk werker
Terug naar overzicht

Vacature: Wij zoeken een kerkelijk werker

Wij zijn kerk De Koningshof in Apeldoorn. Een enthousiaste kerk die hoort bij de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Nederland, met een hart voor God, elkaar en de stad Apeldoorn. Onze gemeente bestaat uit 500 leden met veel (jonge) gezinnen en ouderen. We willen graag een open en gastvrije kerk zijn, waar men zich snel thuis voelt.

Onze visie voor de gemeente werkten we uit in drie verlangens:

  1. “Ik weet en voel mij in de Koningshof gezien en gewaardeerd en herken de liefde van Jezus in mijzelf en in de ander.”
  2. Wij verlangen ernaar Jezus’ liefde en genade met elkaar te delen, in woorden en daden.
  3. Wij ontvangen Jezus’ liefde en genade in een wekelijkse samenkomst waarin ook wijzelf liefde en gaven inbrengen en uitdelen.

Om ervoor te zorgen dat deze verlangens concreet vorm krijgen, willen we een kerkelijk team samenstellen; bestaande uit onze predikant en een kerkelijk werker. Met ingang van D.V. 2020 komt ds. Lieuwe de Jong als (parttime) predikant bij ons in Apeldoorn wonen en werken. Om het kerkelijk team nu compleet te maken zoeken we per direct een:

KERKELIJK WERKER M/V voor een paar dagen per week

Onder verantwoordelijkheid van de Raad van Oudsten (RvO), werk je als kerkelijk werker samen met onze predikant en andere betrokkenen aan de uitwerking en implementatie van onze visie en verlangens. Je levert een bijdrage aan pastoraat, vorming en toerusting, missionaire activiteiten, geloofsonderwijs, bezinningsprojecten en je gaat voor in de samenkomsten. De precieze taakverdeling wordt, in overleg met jou, onze predikant en de RvO vastgesteld. Datzelfde geldt voor het exacte aantal dagen.

Voor deze vacature geldt:
 

  • Wij zoeken iemand met minimaal een hbo-opleiding richting theologie of kerkelijk werker.
  • Wij volgen het functieprofiel Kerkelijk Werker van het steunpunt Kerkenwerk
  • Wij stellen de arbeidsvoorwaarden vast op basis van de richtlijn steunpunt Kerkenwerk.

Meer weten?
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Martin Schenkel (06-5384096) of ds. Lieuwe de Jong (06-24380606). Direct solliciteren? Mail je cv en motivatiebrief naar ouderlingmartin@gmail.com. We zien je reactie graag tegemoet!

Er nog zijn geen reacties

Delen via e-mail