Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Actueel
MEET&EAT

Om elkaar beter te leren kennen en de vluchtelingen uit de noodopvang welkom te heten organiseert Stichting Present een Meet&Eat. Tijdens dit evenement halen Apeldoornse gastgezinnen vluchtelingen op bij de vluchtelingenopvang om een avond bij hen thuis te eten. Er zijn verschillende kerken die een avond hebben 'geadopteerd'. Hoe leuk zou het zijn wanneer we als Koningshofgemeente 20 februari zouden adopteren. Voor deze avond zijn er nog maar weinig aanmeldingen....

Hoe werkt het?
Als je als gezin een paar vluchtelingen thuis wilt ontvangen aan tafel is dat fijn! Misschien vind je het als gastadres ook een beetje spannend. Houd het laagdrempelig, ook voor je zelf. Ga wandelen of doe spelletjes. Of organiseer dit samen met een aantal andere adressen.

We gaan uit van een minimum van twee vluchtelingen per gastadres, voor de vluchtelingen is dit prettiger, vooral als ze geen Engels spreken. Dat doen ze niet allemaal, soms moet je dus een beetje met ‘handen en voeten’ communiceren. Het is ook prima, als je met een grotere groep bent, om meer dan drie vluchtelingen te ontvangen.

Houd er rekening mee dat je als gastadres de mensen zelf ophaalt (tussen 17.30 en 18.00 uur) en terugbrengt naar de opvang aan de Geurtsweg (uiterlijk 21.30).

Hoe melden vluchtelingen zich aan?
In de vluchtelingenopvang werken we met een intekenlijst, maar deze groep vluchtelingen is niet altijd even afspraakvast. Het kan zijn dat mensen opeens niet meegaan of dat er minder mensen meegaan dan je had gehoopt. Daarin vragen we je als gastadres om een beetje flexibel te zijn.

Het eten
Kook vooral wat je lekker vindt, het is mooi als de mensen kennis maken met Nederland en wat wij eten. Houd er wel rekening mee dat een groot deel van de mensen moslim is, en dus geen varkensvlees eet of alcohol drinkt.

Doe je mee?

Vul dan dit formulier in, natuurlijk mag je in plaats van 20 februari ook een andere avond aanvinken!

Er nog zijn geen reacties

Delen via e-mail
We hebben een fiets kunnen vindenLees verder >
Ons tweede verlangen#jaarthemaLees verder >
Pre Marriage Course vanaf 2 maartLees verder >