Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Actueel
pop-up-kunst-festival
Terug naar overzicht

Pop-up-kunst-festival

Een festival om Apeldoorn te verrassen, te vernieuwen en te verbinden met het Evangelie. We zijn op zoek naar kunstenaars die hun werk laten zien en/of een korte workshop willen geven. Ben je hierin geïnteresseerd kom dan naar onze informatie avond op dinsdag 25 februari en meld je aan voor de nieuwsbrief via kunst@popupkerkapeldoorn.nl

Na de opblaaskerk op het Stationsplein vorig jaar april is het enige tijd wat stil gebleven met de activiteiten van de pop-up-kerk Apeldoorn. Gebrek aan menskracht was de voornaamste reden. Maar de wens om Apeldoorn te verrassen, te vernieuwen en te verbinden met het Evangelie is niet minder geworden. Na een paar bijeenkomsten met leden van diverse kerken is een nieuw plan ontstaan waarmee we als gelovigen in de publieke ruimte van Apeldoorn naar voren willen treden. Het is nog een ruw idee, wat zeker nog op diverse punten nader uitgewerkt moet worden of zal veranderen. Vanuit de Koningshof nemen we hier niet als kerk aan deel maar bevelen dit wel van harte aan.

Wat is er nu bedacht?

Een pop-up-kunst-festival van één of meer dagen met het thema Thuiskomen
  - een locatie met één of meer party-tenten, waarin christelijke kunstenaars van diverse kerken aan het werk zijn en korte workshops geven, aansluitend op thema
  - doelgroep: alle leeftijden
  - datum: eind van de zomervakantie. Op een zaterdag, misschien in combinatie met een vrijdag. Niet tegelijk met de Kunstroute of de seizoensopening van Coda/Orpheus. (Of juist wel??)
  - thema: THUISKOMEN
  - allerlei kunstvormen. Schilderen, beeldhouwen, pottenbakken, graffiti, vloggers, theater, ballonkunst, textiele vormen etc.
  - misschien ook een tentoonstelling, bijvoorbeeld de grootste Bijbel en eigen werk van de kunstenaars. Het moet geen markt worden, verkoop is niet het doel.
  - een kleine (houten) kerk naast de tenten, met een mogelijkheid voor het aansteken van een kaarsje. En een ‘goed-gesprek-plek’ voor een pastorale ontmoeting.
  - terrasje erbij met koffie/thee/limonade
  - stand met evangelisatiemateriaal zoals bij de opblaaskerk 
  - locaties: voorkeur voor het Stationsplein. Zeker met het thema ‘Thuiskomen’. Maar als dat niet kan/mag, dan proberen aan te sluiten bij een bestaand evenement. Bijvoorbeeld  op het Marktplein tegelijk met de antiekmarkt of  de Kanaaloevers tijdens kofferbakverkoop, het Zwitsalterrein op een moment dat er al een evenement is etc. 

Informatie en meedenken op 25 februari
We willen verder nadenken over dit idee en bekijken wat er (on)mogelijk is op dinsdag 25 februari 2020 om 20.00 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan. U bent uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Wil je als kunstenaar meedoen aan het festival?
Wil je als kunstenaar overwegen om mee te doen, meer informatie willen, of op de hoogte willen blijven, meld je dan vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief. kunst@popupkerkapeldoorn.nl?

Namens de regiegroep pop-up-kerk,

Marjoleine Engelbert
kunst@popupkerkapeldoorn.nl

Er nog zijn geen reacties

Delen via e-mail
Pre Marriage Course vanaf 2 maartLees verder >
Ons tweede verlangen#jaarthemaLees verder >
Taakgroep Communicatie: Hulp geboden en gezochtLees verder >