Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Terug naar overzicht

Zangdienst

Datum & tijd:Zondag 27 mei, 17:00 iCal
Locatie:Voorhof
Voorganger:ds. Henk van de Kamp (Zutphen)

Let op:
  • Nakijken is alleen beschikbaar wanneer u ingelogd bent.

Beschrijving

Jona-oratorium, Duif of havik?

Op zondag 27 mei is er een bijzondere gezamenlijke middagdienst (aanvang 17:00), die plaatsvindt in De Voorhof (Gijsbrechtgaarde 101, Apeldoorn). Het “Koor voor kerkmuziek” voert dan het Jona-oratorium “Duif of havik” uit. In 17 delen wordt het spannende èn humoristische verhaal verteld over de profeet Jona, die naar de grote stad Ninevé moet om deze op te roepen tot bekering.

Jona wil dat helemaal niet, vlucht de andere kant op, maar wordt door God in de nek gegrepen. Overboord gegooid van een schip, opgeslokt en weer uitgespuugd door een grote vis moet Jona er toch ècht aan geloven. Tot zijn grote ergernis blijkt Ninevé bevattelijk voor zijn oproep tot bekering: de stad gaat over tot boetedoening – terwijl Jona gehoopt had op straf en vernietiging. Maar Jona wordt door God op zijn plek gezet: “Het moet mij, Jona, van het hart: / je bent en blijft een letterknecht, / met al je trouw zo klein van geest / dat je gericht met straf verwart, / geloof beleeft als een gevecht / in plaats van als bevrijdingsfeest.”

Het bijbelverhaal komt heel dichtbij bij het luisteren naar dit eigentijdse, aansprekende muziekstuk, dat soms iets musical-achtigs heeft. Naast koorzang zijn er virtuoze klanken van de klarinet, terwijl ook de aanwezigen een rol hebben in drie liederen. De muziek is van Dirk Zwart, de teksten van Martin de Geus.

Laat je verrassen en kom luisteren op 27 mei. Uiteraard is de toegang vrij, maar na afloop is er een collecte ter dekking van de onkosten.

Delen via e-mail

27 mei, 18:30, Koningshof

Jeugd Film AvondLees verder >

03 jun, 10:00, Koningshof

MorgendienstLees verder >

03 jun, 17:00, Koningshof

MiddagdienstLees verder >