Hart voor God, elkaar en Apeldoorn

Ik ben nieuw en wil meer weten!

Ben je op zoek naar God? Wil je meer weten over het christelijk geloof of de Bijbel? Of zoek je een kerk die bij jou past? Welkom bij onze diensten en activiteiten! We helpen je graag op weg, dus neem gerust contact met ons op! 
 

Welkom in Gods huis

Wij willen ieder welkom heten in het huis van God; Man en vrouw, jong en oud; hetero en homo, lesbisch en transgender, rijk en arm, gelovig en twijfelend; Een zoeker en een zekerweter, single of samen. We zijn allemaal welkom in Gods huis. Bij al onze verschillen is de liefde van God die ons bindt en samenbrengt. 


Met  hart voor God, elkaar en de stad Apeldoorn

Wij zijn kerk De Koningshof in Apeldoorn. Een enthousiaste kerk die hoort bij  de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Nederland, met een hart voor God, elkaar en de stad Apeldoorn. Onze gemeente bestaat uit 500 leden met veel (jonge) gezinnen en ouderen. We willen graag een open en gastvrije kerk zijn, waar je je snel thuis voelt. Elke zondag komen we twee keer bij elkaar. Tijdens onze bijeenkomsten lezen we uit de Bijbel en is er een overdenking, meestal rond een speciaal thema. Ook zingen we liederen, begeleid door het orgel, een piano of een muziekgroep. Voor de kinderen is er een eigen programma. Na elke morgendienst drinken we samen koffie.

Naast onze diensten op zondag vormen wijkkringen het hart van onze gemeente. In de wijkkringen, meestal doordeweeks, doen we Bijbelstudie en zijn wijkteams actief. Zo willen we met elkaar meeleven, voor elkaar bidden en elkaar ook praktische hulp bieden.

Meer weten?  Deze vragen helpen je misschien op weg!
 

1. Wat houdt een kerkdienst in?

Een kerkdienst is een samenkomst van de gemeente, waarin we zingen en bidden tot God. We lezen uit de bijbel en krijgen er uitleg over van een predikant. Verder ontmoeten we elkaar, zowel tijdens als na afloop van de dienst, onder het genot van een kop koffie en thee. VOor de kinderen is er ranja.

2. Is er wat te doen voor kinderen?

We vinden het belangrijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen. Daarom organiseren we voor hen verschillende activiteiten, tijdens de kerkdienst, maar ook door de weeks. Elke morgendienst is er crèche voor kinderen van 0-4 jaar (kinderen kunnen voor maar ook tijdens de dienst worden weggebracht). Voor de kinderen uit groep 1, 2 en 3 is er elke zondagmorgen Bijbelklas (deze start als de preek begint). Daarnaast proberen we elke morgendienst kinderen te betrekken via een kindmoment, kinderlied of een werkblad. Ook tijdens de morgendienst is er een activiteit voor kinderen uit groep 4, 5 en 6, zij kunnen dan naar Spoorzoekers. 

3. Hoe lang duurt een kerkdienst?

Een morgendienst duurt gemiddeld 1,5 uur en de middagdienst een uur.

4. Waar kan ik mijn fiets of auto parkeren?

Je fiets kun je kwijt in onze fietsenstalling. Tijdens de dienst en andere activiteiten wordt deze afgesloten. Kom je met de auto? Deze kun je parkeren op de openbare weg rondom het park. Of parkeer je auto op de parkeerplaats aan de overkant van de weg, in het bos. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen hun auto parkeren op het terrein van de kerk zelf. Hiervoor houden we plaatsen vrij. .

5. Het is mijn eerste bezoek. Wie maakt mij wegwijs?

Bij de ingang van onze kerk staan elke week gemeenteleden die bezoekers welkom heten en eventuele vragen beantwoorden. Zij heten je graag persoonlijk welkom en helpen je op weg. Je kunt ook een afspraak met hen maken voor een persoonlijke ontvangst. Stuur hiervoor een mail naar welkom@kerkdekoningshof.nl

6. Ik wil graag een persoonlijk gesprek. Kan dat?

Zeker. Dat kan met alle gemeenteleden, maar ook met iemand in het bijzonder, zoals de predikant, een ouderling of een van de welkomstmensen. Ook zijn er na elke morgendienst gemeenteleden te vinden bij het podium (zij dragen een herkenbare badge) die graag met u napraten over de dienst of iets uit jouw persoonlijk leven. Ook kunnen zij samen met u bidden. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen of mailen voor een afspraak of een gesprek, via 055-5789566 of dit e-mailadres.

7. Ik wil lid worden. Hoe regel ik dat?

Van harte welkom! Fijn dat je lid wilt worden! Vul hiervoor het formulier in via deze link. Was je al eerder lid van een kerk, dan kun je dat op het formulier aangeven.

8. Wat doen jullie door de weeks?

Doordeweeks zijn er allerlei activiteiten, binnen en buiten de gemeente. Denk aan kringavonden in de wijken, Bijbelstudie, cursussen of een gezamenlijke sport- of spelactiviteit. Ook worden er praktische dingen gedaan; denk aan het helpen of bezoeken van eenzame of zieke mensen, binnen en buiten de gemeente.

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!