Hart voor God, elkaar en Apeldoorn

Zending en Hulpverlening Oekraine

Onze gemeente is betrokken bij het zendingswerk in Oekraïne. In Oekraïne ondersteunen we het kerkelijk opbouwwerk en de missionaire projecten van de Oekraïens Evangelisch Gereformeerde Kerken (UERC). Dat doen we via Oekraïne Zending,  het regionale samenwerkingsverband van Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) uit de provincies Gelderland en Flevoland rond zendingsprojecten in Oekraïne. Meer informatie over het zendingswerk in Oekraïne staat op www.oekrainezending.nl.

Wereldwijd

Via onze zendingsbijdrage ondersteunen we ook het werk van Verre Naasten, de landelijke organisatie voor Zending & Hulpverlening (mission) van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Verre Naasten ondersteunt GKv-kerken in Nederland bij de uitvoering van hun missionwerk wereldwijd met als missie: geloof delen wereldwijd (zie ook www.verrenaasten.nl). Daarnaast zijn er in onze gemeente ook meerdere mensen zélf actief als zendeling, bijvoorbeeld in België, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Vaak worden zij uitgezonden/begeleid door een organisatie.

Meer weten over het zendingswerk van onze gemeente? Bekijk de genoemde websites of neem contact op met de zendingscommissie via zending@kerkdekoningshof.nl

 

ICF Apeldoorn

Wij zijn een gemeente met een hart voor Apeldoorn. Het is ons verlangen dat ook inwoners van Apeldoorn God leren kennen. Daarom is onze gemeente betrokken bij het gemeentestichtingsproject van ICF (International Christian Fellowship) in Apeldoorn. De droom is om een gemeente te stichten waar mensen uit allerlei culturen zich thuis voelen.

Meer weten? Kijk op www.icfapeldoorn.nl.

 

Licht in de Achterhoek

In de Achterhoek, in het plaatsje Lichtenvoorde, steunen we als gemeente het evangelisatieproject LICHT. Dit project (opgestart in 2004) heeft als gedroomd einddoel een nieuwe gemeente. In het begin draaide het project volledig op vrijwilligers. Maar voor de continuïteit van alle activiteiten bleek dat het beter was om mensen in dienst te nemen. Zo kwamen Kees van de Beek en later Kasper van Helden bij het project als evangelisatiewerkers.

Groei

Inmiddels is LICHT  uitgegroeid tot een gemeenschap met vier huisgroepen die elke twee weken samen komen. Ook is er twee keer per maand een samenkomst van alle huisgroepen samen. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarin ontmoeting centraal staat, zoals dorpspastoraat, kinderclub, jeugdinloop, open maaltijden, etc.

We steunen dit project samen met vijf andere kerken uit de regio: vier vrijgemaakte kerken en één christelijk gereformeerde kerk. Deze kerken zijn gevestigd in: Apeldoorn Centrum, Zutphen, Doesburg, Neede en Aalten.

Meer weten? Kijk op www.lichtindeachterhoek.nl

 

Stichting Present

Als Apeldoornse kerk waren we in 2008 één van de initiatiefnemer van stichting Present in Apeldoorn. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt stichting Present de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.

Inmiddels wordt stichting Present Apeldoorn door bijna alle Apeldoornse kerken ondersteund. Kringen, bijbelstudiegroepen en kerkenraden uit de Apeldoornse kerken, inclusief die van ons, zetten zich regelmatig in voor Present-klussen, zoals een huis of tuin opknappen. Ook een sociaal project behoort tot de mogelijkheden, zoals een spelletjesmiddag bij een gezinsvervangend tehuis of een dagje uit met een groep ouderen.

Meer weten? Kijk op www.presentapeldoorn.nl