Hart voor God, elkaar en Apeldoorn

We willen jongeren een fijne thuisbasis geven waar ze zichzelf en hun geloof kunnen ontdekken.


En waar ook volop ruimte is voor fun en gezelligheid, samen met leeftijdsgenoten. 

 

Catechisaties

Elke dinsdagavond komen jongeren van 12 jaar en ouder samen in de kerk voor onderwijs over het geloof en het leven als christen (catechisatie). Onze jongeren zijn hiervoor ingedeeld in leeftijdsgroepen. Elke bijeenkomst worden er specifieke thema’s en vragen besproken. Daarbij gebruiken we het lesmateriaal van geloof.nu en leerplan voor geloofsonderwijs.

Voor jongeren die bewust willen kiezen voor (een leven met) God is er belijdeniscatechisatie. Jongeren volgen dit onderwijs als voorbereiding op hun openbare geloofsbelijdenis; het moment waarop zij publiekelijk JA zeggen tegen God, in het bijzijn van de gemeente. Belijdeniscatechisatie is wekelijks

Meer weten? Neem contact met ons op via jeugd@kerkdekoningshof.nl

 

Jeugdpastoraat

In onze gemeente hebben we jeugdpastoraat. Deze vrijwilligers uit de gemeente zijn er speciaal voor jongeren die behoefte hebben aan een gesprek, maar niemand hebben met wie ze durven of kunnen praten. Onze jeugdpastors bieden een luisterend oor en (praktische) hulp als jongeren vragen hebben over / problemen met het christelijk geloof of het dagelijks leven.

Contactpersonen voor het jeugdpastoraat zijn de jeugdleiders of het jeugd pastoraal team. Dit team bestaat uit zowel mannen als vrouwen.

Meer weten? Neem contact op via jeugdpastoraat@kerkdekoningshof.nl

 

Xperience055 voor de tieners

Op vrijdagavond organiseren we, speciaal voor jongeren, regelmatig Xperience-avonden. Dit doen we samen met de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk van Apeldoorn-Zuid. Deze avonden staan in het teken van je geloof beleven en uitdragen en ontdekken wie Jezus is en hoe je Hem kunt volgen; een machtige Xperience! 

Meer weten? Neem contact op via xperience055@kerkdekoningshof.nl

 

Huiskringen jeugd van 16-25 jaar

In onze gemeente hebben we jeugdhuiskringen, groepen van zo’n 8-10 jongeren in de leeftijd van 16-17 jaar of 17-25 jaar. Elke twee weken komen deze kringen bij elkaar. Dat doen ze bij een gastgezin uit de gemeente. Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd. Na het eten bespreken de jongeren en het gastgezin een concreet onderwerp. De avond wordt geleid door één van de jongeren, maar wel voorbereid in samenwerking met het gastgezin.

Meer weten? Neem contact met ons op via jeugd@kerkdekoningshof.nl

 

De 18+ groep is er voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar
Er  is ruimte om te borrelen (gezelligheid/spelletjes/een drankje) en goede gesprekken (bijvoorbeeld over het geloof). Iedere laatste vrijdagavond van de maand komen we bij elkaar en doen we afwisselend iets ontspannends/actiefs/gezelligs of serieus. 

Meer weten? Neem contact op via 18plus@kerkdekoningshof.nl

 

Saltshaker voor jongeren in Apeldoorn tussen de 17-21 jaar

Zet een aantal enthousiaste, gezellige, soms wat chaotische groep christelijke jongeren uit Apeldoorn bij elkaar en laat hen samen hun plannen en dromen voor Apeldoorn uitvoeren. Dat is Saltshaker! Met jongeren in de leeftijd van 17-21 jaar, afkomstig uit meer dan acht verschillende kerken, is Saltshaker dé christelijke jongerenorganisatie van Apeldoorn. Saltshaker biedt ontspannende, gezellige, leuke en sportieve activiteiten waarin jongeren zichzelf én elkaar ontmoeten en uitdagen en het geloof ontdekken. 

Meer weten? Neem contact met ons op via jeugd@kerkdekoningshof.nl