Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Apeldoorn Centrum

De Alpha-cursus is iets voor mensen die...

Meer weten over God of nieuwsgierig naar het christelijk geloof? Maak via onze gemeente kennis met de Alpha-cursus. De Alpha-cursus is er voor iedereen: Atheïst, boeddhist, zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Welkom! De Alpha-cursus is voor alle mensen die meer willen weten over het christelijk geloof!

Naast een heldere inhoud en veel stof tot nadenken, wordt er bij de Alpha-cursus ook veel aandacht besteed aan een goede, open, gezellige en zelfs feestelijke sfeer. Alle Alpha-avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Samen eten biedt natuurlijk een perfecte gelegenheid om in een ontspannen sfeer andere deelnemers te leren kennen en misschien wel vriendschappen te sluiten.

Helpen van elkaar

In de kleine groepen wordt iedereen aangemoedigd om mee te praten. Zo wordt het mogelijk om elkaar te helpen en te stimuleren in het zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven. Geen enkele vraag is daarbij te simpel of te kritisch. Iedereen krijgt de ruimte om elke vraag te stellen, waar hij/zij mee rondloopt.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit tien avonden, die telkens dezelfde opbouw hebben. Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over een concreet onderwerp, zoals ‘Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen?’. In kleine vaste groepen wordt vervolgens met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen kunnen gesteld worden, geen vraag is te gek.

Meer weten

Interesse of aanmelden? Neem contact op met Hans Nieuwenhuis via alpha@kerkdekoningshof.nl. Overigens betekent aanmelden niet dat je direct vastzit aan de hele cursus; je kunt één of meerdere keren meedoen om te kijken of de cursus bij jou past. Welkom!