Hart voor God, elkaar en Apeldoorn
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Apeldoorn Centrum

Emmaüscursus

Wil jij je verder verdiepen in het geloof? Volg via onze gemeente de Emmaüscursus. Voor iedereen die verlangt naar geloofsgroei. Ook zeer geschikt als opvolging van de Alpha-cursus!

Deze cursus is  geïnspireerd op het Bijbelse verhaal van de Emmaüsgangers (Lucas 24); een geschiedenis van ontmoeting en ommekeer. Tijdens deze cursus draait het zowel om een verdere kennismaking met het Evangelie als om een verdieping/verbreding van het geloof. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste deel 'Contact' gaat over de ontmoeting en het besluiten samen op te trekken. De onderdelen 'Op Weg' en 'Onderweg' bieden veel over wat christenen geloven en hoe christenen groeien in geloof.

Hoe werkt de Emmaüscursus?

Naast veel herkenning en meeleven, draait het in deze cursus erom dat men elkaar meeneemt op de weg in het geloof. De kringleiders ondersteunen dit proces door het inleiden van de onderwerpen en het leiden van de gespreksgroepen. Het onderlinge contact en de sfeer zijn erg belangrijk.

Meer weten

Interesse of aanmelden? Neem contact op met Hans van Arkel via emmaus@kerkdekoningshof.nl. Net als bij de Alpha-cursus geldt: aanmelden betekent niet dat je direct vastzit aan de hele cursus; je kunt één of meerdere keren meedoen om te kijken of de cursus bij jou past. Welkom!