Wat is een kerkdienst? Wat gebeurt tijdens een bijeenkomst van jullie kerk?

Een kerkdienst is een bijeenkomst van onze gemeente. Tijdens deze bijeenkomst zingen we samen en bidden we tot God. Ook lezen we tijdens deze bijeenkomst samen uit de Bijbel en krijgen we er meer uitleg over van een predikant. Rond onze bijeenkomsten is er ook volop tijd voor ontmoeting; voor, tijdens en erna. Uiteraard is er dan koffie en thee en ranja voor de kinderen.

Is er tijdens de bijeenkomst wat te doen voor kinderen?

We vinden het belangrijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen. Daarom organiseren we voor hen verschillende activiteiten, tijdens de kerkdienst, maar ook door de weeks. Elke morgendienst is er crèche voor kinderen van 0-4 jaar (kinderen kunnen voor maar ook tijdens de dienst worden weggebracht). Voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 is er op zondagmorgen regelmatig Bijbelklas (deze start als de preek begint). Daarnaast proberen we elke morgendienst kinderen te betrekken via een kindmoment, kinderlied of een werkblad.

Hoe lang duurt een bijeenkomst?

Een bijeenkomst duurt ongeveer 1 – 1,5 uur.

Waar kan ik mijn fiets of auto parkeren?

Je kunt je fiets stallen in onze fietsenstalling. Tijdens de dienst en andere activiteiten wordt deze afgesloten. Kom je met de auto? Deze kun je parkeren op de openbare weg rondom het park. Of parkeer je auto op de parkeerplaats aan de overkant van de weg, in het bos. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen hun auto parkeren op het terrein van de kerk zelf. Hiervoor houden we plaatsen vrij.

Ik bezoek jullie voor het eerst. Wie maakt mij wegwijs?

Bij de ingang van onze kerk staan elke week gemeenteleden die bezoekers welkom heten en eventuele vragen beantwoorden. Zij heten je graag persoonlijk welkom en helpen je op weg. Je kunt ook een afspraak met hen maken voor een persoonlijke ontvangst. Stuur hiervoor een mail naar welkom@kerkdekoningshof.nl

Ik wil graag een persoonlijk gesprek. Kan dat?

Zeker. Dat kan met alle gemeenteleden, maar ook met iemand in het bijzonder, zoals de predikant, een ouderling of een van de mensen uit het welkomstteam. Ook zijn er na elke morgendienst, gemeenteleden te vinden bij het podium die graag met je napraten over de dienst of je leven, of die voor / met jou willen bidden. Je kunt hen herkennen aan een speciale badge. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen of mailen voor een afspraak of een gesprek, via 055-5789566 of dit e-mailadres.

Ik wil lid worden van De Koningshof. Hoe regel ik dat?

Van harte welkom! Fijn dat je lid wilt worden! Vul hiervoor het formulier in via deze link. Was je al eerder lid van een kerk, dan kun je dat op het formulier aangeven.

Wat doen jullie door de weeks?

Doordeweeks zijn er allerlei activiteiten, in de kerk, daarbuiten of bij mensen thuis. Denk aan Bijbelstudie, cursussen of een gezamenlijke sport- of spelactiviteit. Ook worden er praktische dingen gedaan, zoals het helpen of bezoeken van eenzame of zieke mensen, binnen en buiten onze kerk.