Het verhaal van...

Wie je ook bent en wat je ook zoekt of gelooft, je bent van harte welkom bij ons! Een aantal gemeenteleden delen hier hun persoonlijke verhaal!

‘Geloof ik in God omdat ik zo ben opgevoed?’

Hoe weet je nu of je geloof echt is of aangeleerd? Ruben Kroes vindt dat soms best lastig te bepalen. Niettemin heeft hij zich aangesloten bij de Koningshof.

Lees meer

‘Maar dit is niet oké, zei mijn zus’

”Waarom doe je eigenlijk geen belijdenis”, vroeg iemand van de kerk tussen neus en lippen door. Ja, waarom eigenlijk niet, dacht Susan Pauw. Ze heeft altijd gevoeld dat ze God kan vertrouwen, ook in moeilijke tijden. ‘Zonder God zou ik me een stuk leger voelen.’

Lees meer
Karin Hendriks

‘God heeft een plan met je leven?’

De regel ‘God heeft een plan met je leven’, vindt ze soms moeilijk om te zingen. Zeker als ze ziet wat er in de wereld allemaal gebeurt. Toch geeft geloof rust. En terugkijkend ziet diaken en zangleidster Karin Hendriks in haar eigen leven wel sporen van leiding.

Lees meer
lieuwe, predikant

‘Ik heb het elke dag nodig: contact met God, in de verstilling’

De Bijbel leest hij het liefst in het Fries, omdat woorden als ynleaf recht in zijn hart landen. Het betekent iets als innig liefhebben, het gevoel dat hij bij zijn kinderen kan hebben. Lieuwe de Jong is sinds 2019 predikant van De Koningshof.

Lees meer